شاطر
اذهب الى الأسفل
avatar
ghariba1
جميلة برونزية

جميلة برونزية
انثى
تاريخ التسجيل : 18/09/2014
عدد المشاركات : 1047
نقاط : 399

default تارت الكراميل والبندق

في 11/11/2014, 19:34

Smile

queen queen queen

1ث567

مقادير عجينة التارت:
نصف كوب زبده- بيضه- تمن ملعقه صغيره ملح-كوب ونصف دقيق- ربع كوب سكر- نصف ملعقه صغيره فانيلا

مقادير الكراميل:
نصف كوب زبده - كوب سكر- نصف كوب كريمه سايله

التزيين:
بندق مجروش مكرمل بالسكر

تارت:

1ث567 tongue tongue

-اخفقى الزبده والسكر معا لمدة دقيقه، ضيفى البيضه والفانيلا .
- اخلطى الدقيق والملح معا وضيفيهم على الخليط حتى تتكون عجينه ناعمه.
- غلفىيها بورق بلاستيك ودخليها التلاجه لمدة نصف ساعه.
- بعدها افردى العجينه بين ورقتين زبده ، افرديها فى صينية تارت كبيره او فى قوالب تارت صغيره.
- اغرزيها بالشوكه وحطى عليها ورقة زبده وفوقها اى ثقل عندك( التقل ده بيمنع العجينه من انها تنتفخ اثناء الخبز وممكن يكون فول او عدس اى بقوليات) وهادخليها الفرن لمدة ربع ساعه حتى تحمر الحواف طلعيها وزيلى الثقل ورجعيها تانى للفرن تكمل سواها وبعدها اتركيها تبرد تماما.

صوص الكراميل:
- فى كساروله على النار ضعى السكر واتركيه على نار متوسطه حتى يذوب تماما ولونه يبقى كهرمانى بدون تقليب، ضيفى عليه الكريمه بهدوء وقلبى حتى يذوب السكر واخيرا ضيفى الزبده وقلبى على نار هاديه لمدة3 دقايق واتركيها تبرد ثم صبيها بقوالب التارت

tongue tongue tongue tongue
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى